1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Wednesday, July 22, 2009

Apakah Ini Penghinaan Terhadap Islam

Saya menulis posting setelah membaca satu tweet dari salah seorang pengikut saya. Dalam tweetnya beliau menulis tentang Seks Selepas Mati Dalam Islam. Beliau menulis bahawa keistimewaan lelaki di syurga kelak adalah berhubung dengan seks. Pada terjemahan saya hidup dalam Islam ini berkisar tentang seks semata-mata. Saya menjawab tweetnya dengan bertanya darimana beliau mendapat sumber sehingga membuat andaian tersebut. Hari ini beliau menghantar direct message ke Twitter saya dengan memberikan URL laman web yang beliau rujuk. http://iranpoliticsclub.net...

Saya pun membuka laman yang diberikan itu dan membaca tajuk Islam: Sex and Voilence. Dalam artikal itu Chapter 6 membincangkan tentang Sex After Death. Memandang saya kurang arif tentang terjemahan Al-Quran, saya tidak berani hendak embuat sebarang komen tentang apa yang terkandung di dalam artikal tersebut, khususnya yang berkaitan dengan maksud dari ayat-ayat yang dipaparkan. Cuma saya boleh merujuk kepada Surah-surah yang di nyatakan untuk membacanya sendiri.

Apa yang saya tahu dari mendengar ceramah-ceramah, memang lelaki akan bersama isterinya di syurga kelak disamping bersama-sama dengan bidadari-bidadari. Itu adalah anugerah Allah atas kesetiaan dan ketaqwaan mereka terhadap Allah sewaktu berada di muka bumi. Wallahu alam.

Kemudian saya terus meninjau laman-laman lain di dalam website berkenaan yang membincangkan tentang Iran Politics. Saya rasa apa yang dipaparkan itu mengandungi unsur-unsur yang menghina Islam khususnya artikal Islam, A Dangeruous Political Ideology yang terkandung dalam dua bahagian. Ia memaparkan sambutan yang disebut sebagai sambutan Asyura di Iran. Terdapat juga paparan gambar-gambar yang menunjukkan kekejaman dalam Islam. Adakah ini Islam sebenarnya. Walaupun ia mungkin satu budaya masyarakat di Iran tetapi dunia khususnya musuh Islam akan akan menjadikannya sebagai bukti yang Islam itu agama yang ganas.

Semoga cerdik pandai agama yang pakar dapat membuat penjelasan tentangnya.

Malam tadi aku menghadiri mesyuarat Jawatankuasa Penduduk di kawasn aku tinggal. Satu perkara yang dibangkitkan oleh ustaz yang turut hadir ialah tentang membina benteng diri di kalangan umat Islam sekitar kawasan Bukit Jalil ini. Ini berikutan pembinaan sebuah kompleks gereja terbesar di Malaysia yang terletak di satu kawasan strategik Bukit Jalil. Kawasan ini bersebelahan Bukit Jalil Golf and Country Club.

Persoalannya mengapa di situ sedangkan majoriti penduduk dikawasan sekitar ialah umat Islam? Satu sebab yang kita boleh sebutkan ialah mungkin kerana terdapatnya pusat tabligh terbesar di Malaysia iaitu diMesjid Seri Petaling. Jadi pembinaan Kompleks Calvary yang serba canggih itu adalah sebagai satu cabaran kepada umat Islam.

Kepada saudara dan saudari se-Islam denganku…….
Tahukah anda apa yang sedang rancak dibina di Bukit Jalil??
Ketahuilah bahawa Kristian di Malaysia sedang giat membina sebuahgereja yang dinamakan…..
The Calvary Convention Centre

The Calvary Convention Centre (CCC) is a unique convention centre that is dedicated to the pursuit of holistic activities.

These activities include the hosting of international, regional and national
conventions, banquets, seminars, musical and creative arts productions, as well as the provision of educational and vocational training, and spiritual development that aims to develop our nation's young, and people of all ages and from all walks of life into useful and exemplary citizens of Malaysia.

The CCC, when completed, will be a 6-storey multiplex, comprising of a 5,000 seat auditorium and an educational and training annex, with a total built up area of about 600,000 sq. ft. It will have facilities that are unique and dedicated to enhancing the convention and educational requirements.
The CCC is a non-profit project that is being developed by Calvary Church in line with the principles of the Rukun Negara, i.e. to inculcate spiritual values, right morals, good behaviour, social and civil responsibility.

DIMANA IA DIBINA???

The Calvary Convention Centre is located on a 4.9 acre piece of land within the identified International Zone at Bukit Jalil, in the southern part of Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur . It is surrounded by parks and established institutions and is accessible by an excellent network of highways.

TAK PERCAYA?? SCROLL DI BAWAH
Progress of CCC

Construction progress as of October 2008
Construction progress as of 8 September 2008
Construction progress as of 9 August 2008
Construction progress as of 17 July 2008


Construction progress as of 18 June 2008

Construction progress as of 15 May 2008


Contract 2 awarded!
Friday, 15 February 2008 was a historic day for Calvary Church . With the completion of the substructure works, the site was formally handed over to Nam Fatt Construction Sdn.Bhd. which was awarded Contract 2, to carry out the superstructure works of the Calvary Convention Centre (CCC).Contract 2 - Superstructure Kick off meeting (top) and prayer at the site (above) on 15 February 2008

PERSOALAN:
1. sudah bersediakah kita dengan ilmu Al-Quran untuk menghadapi dakyah mereka??
2. cukupkah didikan agama pada anak2 kita??
Wallahu alam…..
Maka dari skarang…..
Carilah ilmu akhirat – jika belum bermula
Ajarkan kepada yang jahil – kepada yang berilmu…….
Ya Allah, selamatkan kami dari segala yang tipu daya dan janganlah Kau palingkan hati kami setelah Kau memberikan kami petunjuk…..
Amin Ya Rabbal A'lamin………..
Sumber: http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html danhttp://www.calvary.org.my/

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List