1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Wednesday, September 22, 2010

Blackberry Curve 3G Hanya $30.00

Murah kan? Tu dalam dollar. Tapi tetap murahla. Kalau convert ke RM pun dalam lebih kurang RM 100 jika convert guna USD. Walau dalam matawang mana pun pastinya tidak sampai RM 200.00. Tapi  masuk pasaran Malaysia harganya pasti RM1000 lebih. Ni Blackberry Curve 3G 9330 yang dipasarkan oleh Verizon. Kalau Blackberry Curve 8520 di pasaran Malaysian seperti berikut: Pakej Maxis Harga RRP RM1,099. Pakej Digi RM1,199

 
Enhanced by Zemanta

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List