1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Wednesday, February 27, 2008

One In A Million

Posting ni lari sikit dari kepanasan pilihanraya. Maybe Pemuda dan Puteri Umno sukakan posting ini sebab budaya hiburan telah diterapkan dalam UMNO sejak dulu. Budaya hiburan digunakan oleh UNMO untuk menarik pengunjung dah jadi biasa. Tiada hiburan hanya kerusi yang hadir.
clipped from www.mstar.com.my
Impian rebut RM1 juta semakin hampir...
26-02-2008 11:51:39 AM
Oleh SITI AZIRA ABD AZIZ

PENYANYI genit Siti Sarah Raissuddin, 24 bagaikan bermimpi apabila beliau ditawarkan lagu Pasti Berbeza ciptaan komposer terkenal Audi Mok dan penulis lirik Nurfatimah.

Bagi Norayu Damit atau Ayu, 19, pertama kali diberikan lagu ciptaan komposer Aubrey Suwito dan penulis lirik Habsah Hassan itu, beliau menghadapi kesukaran untuk menyanyi lagu tersebut walaupun mudah untuk menghafal liriknya.

Anak penyanyi N.D Lala atau Amir Hamzah ini pula mengambil masa satu jam untuk membawakan lagu Memori Tercipta ciptaan komposer Aubrey Suwito dan penulis lirik Tinta. S.

Saksikan tiga dara ini dalam OIAM peringkat akhir berlangsung jam 8.30 malam di Stadium Malawati, Shah Alam pada 29 Februari ini manakala akan bersiaran setengah jam tertunda iaitu 9 malam di 8TV!

 blog it

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List