1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Monday, August 25, 2008

UMNO Pernah Tipu Aku

Ya!!, UMNO pernah tipu aku sewaktu pilihanraya ke 12 Mac lalu. Bagiamana? Semua pengundi dari luar Kuala Lumpur yang balik untuk mengundi dibayar tambang dari tempat tinggal balik ke tempat mengundi, bagi aku dari Kuala Lumpur - Alor Setar dan balik. Setalah mendaftar di pusat mengundi aku diberikan surat pengesahan dan di minta menuntut bayaran di bilik gerakan. Apabila pergi ke bilik gerakan untuk menuntut saguhati, aku diberitahu hanya ahli UMNO sahaja yang dibayar. Bloody fool punya UMNO.

Ayuh pengundi Permatang Pauh!! Tolonglah bantu seluruh rakyat Malaysia untuk.....

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List