1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Saturday, March 27, 2010

Apa Dah Jadi Dengan Gengblogger?

Dah beberapa hari dah tak boleh masuk laman web gengblogger. Setiap kali cuba ianya ditawan oleh Apache seperti screenshot di bawah. Dah beberapa blog tak boleh ping dah. Tulis juga kat dalam tweeter beberapa kali tanya apa dah jadi. Tapi gengblogger nampaknya tak berminat untuk follow org yang jadi follower dia. Ini satu contoh bad management. Inilah kalau orang Melayu yang uruskan lamanweb. Macam peniaga juga kira nak untung saja tetapi customer service tidak ambil peduli langsung.  
Harapan aku pengendali gengblogger TERbaca posting ini.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List