1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Friday, March 05, 2010

Ruumz - Laman Sosial Lagi

Berapa banyakkah laman sosial yang anda daftarkan profile anda? 
Ramai dah mengetahui tentang Facebook, Friendsters, Myspace, Tagged. Tu antara yang sudah popular dan merupakan laman sosial untuk semua lifestyle. Di samping itu ada lagi laman yang kurang popular seperti Flixster,   Wayn, Bebo dan sebagainya. Dah tu ada juga laman sosial untuk pengemar lifestyle tertentu seperti untuk gay, homoseksual dan sebagainya. Pendek kata tepuk dada dan pilihlah laman sosial yang sesuai untuk diri sendiri dan minat sendiri. Senarai laman sosial seperti yang direkodkan oleh Wikipedia Di SINI

Setelah ada profile di Facebook malam ini daftar pula dengan satu lagi laman sosial yang semakin mendapat tempat di kalangan pelayar internet iaitu ruumz. Anda boleh daftar DI SINI

Salah satu sebab mengapa aku register di ruumz ialah kerana Project Alpha  yang di anjurkan oleh Nuffnang telah melantik laman ini sebagai Official Social Networking site. Project Alpha ni akan adakan contest untuk dimenangi oleh bloggers. Jadi aku bersedia sekarang untuk tujuan nak masuk contest tu nanti. Tahun lepas dalam PA Season 1 aku ada memenangi beberapa hadiah melalui contect yang dianjurkan.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List