1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Tuesday, April 13, 2010

Redmummy - Jana Pendapatan Melalui Blog

Jadi mewah tulis blog begitulah tajuk yang disiarkan di dalam MyMetro tentang seorang suri rumah bernama Mira bt Abu Bakar, 35 tahun. Mira lebih dikenali di kalangan pembaca blog sebagai redmummy kerana mengujudkan identiti bagi dirinya yang mengemari warna merah.
pix_middle
Ibu kepada dua orang anak ini juga merupakan seorang wanita yang aktif dan pernah menjadi peserta akhir rancangan Fear Factor pada tahun 2005. 

Aku taknaklah tulis panjang-panjang kerana penulisan yang panjang ni menjemukan bagi mereka yang tidak berminat membaca. So kalau you all nak baca lebih lanjut tentang redmummy ni bolehlah klik pada link di atas. 

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List