1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Wednesday, July 21, 2010

Penjana Pendapatan Melalui Iklan Yang Terbaru

Salah satu sebab mengapa orang menulis blog ialah untuk menjana pendapatan sampingan. Berbagai cara untuk menjana pendapatan sampingan melalui penulisan blog dan salah satu daripadanya ialah dengan menyediakan peluang meletakkan iklan yang dibayar oleh syarikat-syarikat pengiklan internet di blog. Ramai blogger mendaftar dengan Nuffnang, Innity, Advertlets dan sebagianya.

Kini ada satu lagi peluang untuk menjana pendapatan melalui kaedah pengiklanan yang diusahakan oleh mangga ad.
Sekiranya ada blogger yang berminat bolehlah mendaftar sebagai 
Blogger juga boleh mengikuti maklumat terkini dan aktiviti mangga ad ini melalui media sosial seperti tweeter dan juga facebook. Mangga ad ini seperti juga penjana iklan yang lain menyediakan peluang untuk blogger dan pengiklan.  

Buat masa ini mangga ad sedang mempromosikan Asian Bloggers and Social Media Conference 2010.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List