1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Sunday, July 25, 2010

Perfume Tanpa Alkohol

Dah banyak kit dengar tentang penjualan perfume tanpa alkohol ni. Ada yang dah dapat duit sampingan beratus dan beribu. Saya pun teringin juga. Hehehehe......tup-tup ada terima satu email bagi tau tentang peluang jana pendapatan tambahan melalui minyak wangi juga. Kena pula hujung bulan dan gaji dah masuk, aku pun daftarlah. Pakej paling rendah hanya RM60.00 je untuk set tiga botol minyak wangi. 

Allstar Perfume ni merupakan ekstrak asli dan keharumannya kekal sehingga 72 jam.  Jika anda ingin mendapat info lanjut bolehlah lawat SINI. 

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List