1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Thursday, January 20, 2011

Jebat, Kasturi dan Lekir

Sempena dengan Kejohanan Badminton BWF Superseries 2011 di Stadium Putra, Bukit Jalil, Proton selaku penaja utama turut mempamerkan model-model kereta keluarannya. Seperti biasa model utama yang dipamerkan ialah Exora, Saga FL dan juga Inspira. Disamping itu Proton turut juga mempamerkan tiga lagi model yang belum berada di pasaran iaitu Lekir, Kasturi dan Jebat.

Saya tidak pasti sama ada ianya rebranding kerana nampak bentuk kereta baru ini macam yang sudah ada khususnya model Jebat yang nampak macam Inspira sementara Kasturi lebih kurang macam Saga FL. Mungkin model ini sudah dipamerkan di KL Autoshow pada hujung tahun lepas. Tetapi kepada mereka yang tidak berkesempatan melihatnya bolehlah ambil kesempatan untuk datang ke Stadium Putra, Bukit Jalil sepanjang berlangsungnya Kejohanan Badminton BWF Superseries 2011 dari 18 – 23 Januari 2011
proton (1)
proton (6)
proton (3)
proton (10)
proton (17)
proton (13)
proton (15)
proton (16)

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List