1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Thursday, March 03, 2011

Doakan Adikku Selamat

Sekarang sedang berada di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar.

Adikku sedang tenat dan sedang dipersiapkan untuk menjalani pembedahan pada abdominal. Tidak dapat dipastikan apa sakitnya tetapi doktor suspect ada organ dalaman yang pecah. Ujian biopsi tidak menunjukkan sebarang sel kanser.

Adalah dipercayai dia terkena oleh orang yang kurang beriman dan tidak takut kepada Allah. Wallahualam.

Aku doakan beliau akan selamat dan dapat kembali menjalankan hidup seharian seperti biasa dan terus berbakti kepada murid-muridnya semula.

YA ALLAH SELAMATKAN ADIKKU DARI MEREKA YANG KEJAM
Published with Blogger-droid v1.6.7

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List