1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Tuesday, November 18, 2008

Mogok Bogel- Best Ni

Eh betul kah dengar kata dia orang nak mogok bogel membantah kenaikan kadar sewa rumah PPR di Selangor. Wulamak! berani betul dia orang ni. Ingatkan di barat sahaja ada perkara macam ni. Rupanya rakyat Selangor ni memang cukup maju. Sesuailah dibrandkan sebagai negeri termaju di Malaysia. 

Lagi best kalau disiarkan oleh RTM dan TV3 kerana stesen-stesen ni memang hari-hari nak korek kesalahan kerajaan. At least ramai yang tahu bahawa rakyat Selangor ni dah matang dan advanced sehingga sanggup berbogel di khalayak ramai. Best ni kalau pergi tengok mogok bogel. Tentu yang turut serta lelaki dan perempuan sebab yang terlibat sama dari kedua-dua jantina. Bestnye. Bila lagi nak tengok nih. Di Malaysia ni bukannya ada pantai untuk nudist. So nak tengok kena pergi depan pejabat MB Selangor. Harap juga Utusan dan BH siarkan di muka hadapan kerana ini adalah pertama kali dalam sejarah: Mogok bogel. 

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List