1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Friday, December 26, 2008

Xtreme Autoshow 08

Hujung minggu ini (26 - 28 Dis) ada motor show kat Stadium Putra Bukit Jalil. Sememangnya ia merupakan perhimpunan dan pertunjukan kereta Xtreme yang terbesar di Malaysia dan sudah pasti akan mendapat sambutan hangat di kalangan peminat kereta khususnya kereta modified. Cuma apa yang tak bestnye tu tiket masuk untuk Dewasa RM 30.00 dan kanak-kanak RM 15.00. Dah tu masuk di dalam peniaga makanan pula sembelih orang ramai. Nak keluar takut tak boleh masuk. Dah banyak kali acara diadakan di Stadium Putra ni dan setiap kali itu juga peniaga makanan di dalam menyembelih pelanggan. 

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List