1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Sunday, July 05, 2009

Alamak PakLah Nak Main Paintball?Hari Ahad, tak tahu nak buat apaPagi tadi aku pergi ke ASTAKA di Petaling Jaya. Kali ini pergi bukan untuk berlatih paintball tetapi setakat nak tengok-tengok orang lain main dan berlatih. Sampai sana tengok ramai orang datang main. Rupanya ada pertandingan paintball bagi kakitangan Sapura Group. Rasa tak rugi datang walaupun dengan menunggang motorsikal. Inilah kali pertama menunggang motorsikal dari rumah ke ASTAKA.

Sewaktu berada di sana, tak sangka rupanya dapat menatap wajah mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan isterinya Toh Puan Jeanne Abdullah. Tengok secara live la. Dulu masa dia jadi PM, tek pernah pun nampak dia secara live begitu.

Pak Lah datang bukan untuk main paintball tetapi masuk silap jalan kot. Dia masuk melawan arus. Sepatutnya jalan untuk keluar, dia masuk. Pandu kenderaan sendiri dan ada rider lagi. Rider pun bawa dia masuk melawan arus? Kalau orang awam dah kena dah tu. Tapi dek kerana polis yang escort tak apa la.
Jadi tak hairanlah Unit dari PDRM ni pun ada.
0
0
0
0
0
0


No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List