1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Thursday, August 06, 2009

Email Sampah Mencari Downline

Hari ini dapat lagi email yang sudah aku mark spam tetapi masih boleh terlepas dari filter Gmail.
Email ini macam biasa hendak mempengaurhi penerimanya untuk terperangkap sebagai downline. Aku memang dah tak yakin lagi dengan business secara downline ni. Apa lagi yang baru nak mula bertapak.

Tajuknya SHOPPING DAPAT DUIT. Start saja email dah nampak KEAUTAANnya. Beginilah permulaan ayat. You all dapat tangkap tak keAUTAannya? Nah, baca line ni yang aku salin bulant-bulat.

Baru dua minggu dilancarkan kini lebih 100 orang mendapat pendapatan lebih dari RM 10,000 sebulan.

Dapat tangkap tak? Baru dua minggu di lancarkan macam mana boleh dapat pendapatan untuk satu bulan?

Perniagaan macam ini memang sukar hendak dipercayai.

Mengikut penerangannya ia lebih kurang macam debit card. Pemilik dikehendakki membuat tambahnilai untuk berbelanja.

Dari guna kaedah macam ini, adalah lebih baik buka akaun dari bank yang mengeluarkan kad debit yang boleh berfungsi sebagai kad kredit. Kad debit walaupun berfungsi macam kad kredit, ia lebih selamat kerana anda berbelanja berdasarkan jumlah simpanan yang ada dalam akaun anda. Lagi pun anda boleh gunakannya di seluruh dunia sementara kad SVR yang diiklankan itu hanya untuk merchant yang mengambil bahagian sahaja. Jadi mana lebih menyenangkan anda sebagai pengguna?

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List