1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Thursday, September 10, 2009

Informasi Percuma H1N1 Dan Peluang Dapat RM

Kita kini sedang berada dalam persekitaran dihantui oleh wabak Influenza A (H1N1). Walaupun angka kematian tidak bertambah sejak beberapa hari lalu, tidak semestinya kita boleh merasakan selesa lagi. Virus berkenaan masih lagi mengancam bukan sahaja di Malaysia tetapi di merata negara di seluruh dunia. Ada juga laporan yang mengatakan virus ini bakal membunuh 5 juta rakyat Malaysia, jika kita tidak mengambil langkah-langkah untuk mengawalnya.

Sebuah laman web telah menghasilkan satu Informasi tentang H1N1 dan boleh didapati secara percuma online. Jika anda ingin mendapatkannya sila lawati laman web TIPSIHAT dan download laporan percuma itu. Disamping mendapat informasi PERCUMA itu anda juga berpeluang mendapat sedikit wang jika menjadi affiliate untuk membantu menyebarkan informasi tersebut.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List