1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Wednesday, February 24, 2010

Join Geng Blogger

Malam ini....errr...pagi ini blog ini didaftarkan dengan Geng Blogger.
Harapan dengan pendaftaran ini akan membawa lebih banyak trafik ke sini.
Sebenarnya tumpuan aku lebih kepada blog berBahasa Inggeris The Xperience of Life.
Geng Blogger bukan komuniti blogger pertama yang aku daftar. Aku pun tak tahu dah berapa komuniti blog aku didaftarkan.
Aku rasa Geng Blogger ni ada kelebihan yang membolehkan blogger yang tidak begitu mahir dengan jargon-jargon teknikal untuk memperkenalkan blognya.
Apa yang istemewa ialah blog anda boleh di PING dengan mudah setelah anda daftarkan dengan komuniti ini.
Hanya klik pada drop down menu dan pilih kategori blog lalu ping blog anda. Secara automatik posting terbaru anda akan disenaraikan.

Satu lagi keistemewaannya ialah ia boleh dilink secara automatik kepada laman micro-blogging twitter.

2 comments:

-ROCKprincess- said...

gb mmg best...
welcome to gengblogger...
huhu...

zaharibb2 said...

TQ ROCKprincess 4 ur visit and peransang

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List