1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Thursday, August 26, 2010

Berhati-hati, Paderi Melayu Singapura Ada Di Malaysia

Mesej yang tersebar di Facebook dan saya ingin kongsi bersama pembaca lain. 

Paderi Melayu bernama Razman Zakri yang baru tiba dari Singapura kini berada di Malaysia. Pada masa ini Kristian sedang aktif di Seremban. 1900 orang paderi Melayu yang baru tiba dari Singapura berada di sana. 


Mereka menggunakan sihir dan umat Islam hendaklah berhati-hati apabila ada orang menawarkan air mineral secara percuma atau dijual dengan harga yang murah kerana ianya merupakan air yang sudah dicampur dengan Holy Water. Berhati-hatilah dengan jenama air mineral jenama ini: 

 1. AL -BARAMKAH 
2. AL-MANSORI 
3. AL-BISTARIA 

TOLONG SEBARKAN MESSAGE INI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM/SAHABAT/SAHABIAH & DLL. SESUNGGUHNYA KITA TAK TERMAMPU MEMEGANG SENJATA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM, AKAN TAPI KITA BOLEH LAKUKAN DENGAN SEND MESSAGE NIE .. SEMOGA JASA BAIK INI DIRAHMATI OLEH ALLAH SWT..
Enhanced by Zemanta

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List