1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Friday, December 24, 2010

Posting Pertama Guna YES

Ini merupakan posting pertama dengan menggunakan perkhitmatan internet baru YES. Tak thaulah sama ada aku dapat bertahan dengan perkhidmatan baru ini. Dulu guna P1 Wimax, pochik, tukar AMAX, pun pochik juga. Guna Celcom Broadband sejak dua bulan kebelakgan ini mula bermasalaah. Ingatkan aku seorang sahaja yang menghadapi masalah tetapi jiran aku pun memberitahu perkara yang sama.

YES adalah perkhidmatan terbaru yang memasukki pasaran komunikasi di negara ini. Ia mempunyai khidmat internet, panggilan telefon dan SMS yang setiap satunya berharga 9 sen sahaja. Yuran bulanan ialah sekurang-kurangnya RM30 yang meliputi penggunaan dan pengguna terpaksa membeli top up selepas itu untuk membolehkan perkhidmatan berterusan. Segala baki dalam akaun tidak akan luput seperti lain-lain syarikat telekomunikasi.  

YES beroperasi atas platform 4G dan buat masa ini coverage baru ada di Lembah Kelang, Putrajaya, Ipoh, Georgetown dan Butterworth, Alor Setar, Kampar, Tanjung Malim dan Kerling, Seremban, beberapa lokasi di Melaka, Johor Bharu, Krian, Sungai Petani. Syarikat tersebut masih dalam proses untuk menyediakan tambahan liputan di beberapa tempat algi dari semasa ke semasa.  

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List