1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Tuesday, July 26, 2011

BERSAMA ICON

Bukan senang untuk berjumpa dan bergambar dengan icon, khususnya artis-artis tanahair yang terkenal. Lagi popular mereka lagi susah untuk mendekati apa lagi berjumpa.

Hari ini aku berpeluang bertemu muka dengan dua orang artis terkenal yang popular di dalam dua bidang berbeza. Seorang bidang lakonan dan seorang lagi di bidang nyanyian.

Mereka telah hadir untuk satu sesi Seminar Bersama Personaliti Unggul anjurang Cawangan Pembangunan Organisasi Majlis Sukan Negara, Malaysia. Seminar tersebut diadakan di Dewan Perdana ISN.

 

IMG_9060

IMG_9059

Bersama Rosyam Nor (atas) dan Norman KRU (Bawah)

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List