1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Sunday, July 31, 2011

Lapangan Terbang Menakjubkan

AIRPORT (1)Ini merupakan koleksi gambar-gambar Lapangan Terbang yang terdapat di beberapa tempat yang saya kumpul dari internet. Ia koleksi lama yang tersimpan dalam PC saya dan saya rasa ingin berkongsi dengan pembaca. Menarik bukan dapat melihat kapalterbang berlepas dan mendarat dari jarak dekat. Apa lagi jikanya berada hanya beberapa meter di atas kepala kita sewaktu hendak naik atau mendarat.

AIRPORT (2)AIRPORT (3)airport (4)airport KLM LANDING8airport st marteenairport st marten(4)airport st martenAIRPORT

Source: internet

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List