1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Friday, August 10, 2012

Tampal sticker Ustaz Azhar Idrus Satu Kesalahan di UiTM..

Tampal sticker Ustaz Azhar Idrus merupakan satu kesalahan.
Only in Malaysia. Rasa nak tergelak pun ada atas kestupidan orang yang menyaman dan orang yang mengeluarkan arahan. Apakah salahnya seorang pendakwah yang menyeru supaya umat Islam kembali kepada yang Hak. Orang yang mengeluarkan arahan ini, saya yakin seorang Islam kerana UiTM adalah institusi yang ditadbir oleh Melayu. Jadi dengan mengeluarkan arahan seperti ini bermakna dia seorang yang anti Islam.

Bagaimana kalau ada kenderaan yang melekatkan sticker Presiden MCA atau MIC? Kena saman juga ke?

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List