1

Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dari Abu Hurairah r.a katanya Nabi s.a.w bersabda:
”Apabila dikumandangkan azan untuk solat, syaitan lari terkentut-kentut sehingga tidak terdengar olehnya azan. Apabila muazzin berhenti, ia pun kembali. Begitu pula apabila qamat dibacakan, dia pun lari. Dan apabila iqamat telah selesai, dia datang kembali. Dia sentiasa menggoda orang yang sedang solat, dengan berkata kepadanya:”Ingatlah apa yang belum kamu ingat!” Sehingga akhirnya orang itu tidak tahu lagi berapa rakaat dia telah solat.”

Allah dalam Al Quran

"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."

"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."

Saturday, November 03, 2012

Di BTS 2 Nov 2012 - Ada MSMW 2013 Soft Launch

petang 2 Nov 2012 hadir ke Berjaya Times Square kerana mengetahui ada soft launch MSMW 2013. tahu pun tentang event ni melalui satu facebook post.

Bila sampai terus ke meja pendaftaran. encik ada invitation? Tidak ada, jawabku.
"Ini untuk invitation saja, tapi Encik boleh hang around dan meriahkan majlis" Terus hilang mood untuk buat promo tentang event ni.

Nasib baik aku pengamal media sosial dan mengajar serta mengalakkan orang lain menggunakan media sosial. Jika tidak tak tunggu untuk tengok apa akan jadi.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My Blog List